• Chirurg ortoped

CHIRURGIE

Profesionist de excepție, are o formare postuniversitară bazată pe o temeinică pregătire profesională cu stagii și cursuri de pregătire la clinici de prestigiu din Franța, Anglia, Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Spania, Ungaria, Elveția, Grecia, Belgia.

 

Ortoped Chirurg

CHIRURGIE

Profesionist de excepție, are o formare postuniversitară bazată pe o temeinică pregătire profesională cu stagii și cursuri de pregătire la clinici de prestigiu din Franța, Anglia, Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Spania, Ungaria, Elveția, Grecia, Belgia.

CHIRURG
ORTOPED

 Profesor doctor Docent Ştefan Cristea, chirurg ortoped, a contribuit la realizarea a 15 cărţi de specialitate, manuale, monografii la care este autor Şi co-autor, a efectuat peste 450 de lucrări prezentate la conferinţe Şi congrese naţionale Şi internaţionale, iar 54 de lucrări publicate în reviste de prestigiu îi poartă semnătura.

Pe langa toate aceste domenii de specializare, cel mai important este domeniul de chirurgie ortopedica, dr. Stefan Cristea fiind specializat in chirurgii artroplastice, artroscopice, oncologice, ale coloanei vertebrale si ale piciorului.

 

Specializat în Ortopedie Şi Traumatologie, chirurg experimentat, a realizat peste 10.000 de operaţii:
artroscopii de genunchi, reconstrucţii ligamentare, mozaicplastii
artroscopii de umăr cu corecţii chirurgicale complexe
artroplastii totale de Şold Şi revizii de artroplastii totale de Şold
artroplastii totale de genunchi Şi revizii de artroplastii totale de genunchi
expert în chirurgia diformităţilor piciorului (monturi)
osteosinteze ale fracturilor
chirurgie reconstructivă a tumorilor aparatului locomotor
corecţia diformităţilor vertebrale

SPECIALIZARI IN CHIRURGIA ORTOPEDICA

Artroza este unul din motivele principale pentru care se face operaţia de artroplastie a umărului. Aceasta afectează persoane în toate etapele vieţii. De-a lungul timpului, articulaţia umărului devine rigidă…

Chirurg Ortoped
Chirurg Ortoped

Leziunile cel mai frecvent diagnosticate artroscopic sunt: hemartroza, blocajul articular în cazul unor leziuni meniscale sau ligamentare, hidrartroza, reacţii sinoviale de cauză necunoscută, leziuni osteo-cartilaginoase…

Cancerul este un cuvânt care descrie un număr mare de afecţiuni similare. Pentru a fi vindecată sau parţial ameliorată, această boală necesită o expertiză multidisciplinară. Chirurgia oncologică a membrelor se rezuma la…

Chirurg Ortoped
Chirurg Ortoped

Orice afecţiune neurogenă (generată de sistemul nervos) cu alterarea senzitivă poate duce la maladia Charcot. Artropatia Charcot survine ca o complicaţie a: diabetului, sifilisului, alcolismului cronic, leprei…

Terminologia Spondilolistezis derivă din Greacă – spondylo: vertebră şi listhesis: a aluneca.Realmente semnifică“ alunecarea unei vertebre faţă de vertebra adiacentă.”

Direcţia alunecării în spondilolistezis este deplasarea anterioară faţă de vertebra subiacentă…

Chirurg Ortoped

OPERATII REALIZATE CU SUCCES

Profesia de
chirurg ortoped

Domnul doctor Stefan Cristea, practică o Chirurgie Ortopedică modernă, efectuând intervenţii
chirurgicale pentru afecţiuni traumatice, artrozice, degenerative, congenitale,
inflamatorii sau infecţioase ca şi pentru cele tumorale primitive sau metastatice
la nivelul Aparatului Locomotor. El Efectueaza artroplastii primare si de revizie la nivelul Şoldului sau
Genunchiului, artroplastii de umăr, cot, şold, intervenţii corectoare de ax –
osteotomii, Rezecţii – reconstrucţie în chirurgia tumorală. Este un promotor al chirurgiei minim invasive, aplicată calificat, ce
permite o recuperare rapidă cu integrare socio-profesională.

Prof. Dr. Docent Ştefan Cristea profesează în două centre chirurgicale cu dotare de excepţie:
Şef Secţie Ortopedie la Spitalul “Sf. Pantelimon” Bucureşti

Prezentare
Clinicii

Colectivul Clinicii este relativ tânăr, dar calificat şi format în cele mai
prestigioase Clinici de Ortopedie Europene şi Americane. Tehnici chirurgicale
moderne sunt aplicate la înalt nivel, beneficiind şi de o dotare bună.
Suntem membrii ai Academiei Franceze de Ortopedie (SOFCOT), ai
Academiei Americane de Ortopedie (AAOS) si ai Societe Internationale de
Chirurgie Ortopedique et Traumatologique (SICOT) unde avem lucrari stiintifice
prezentate cu regularitate.

Suntem o clinică supraspecializată în chirurgia genunchiului, artroscopie,
chirurgie reconstructivă artroscopică ligamentară, mozaic-plastie, suturi
meniscale şi emondaj articular, rezolvarea fracturilor artroscopic miniinvasiv,
artroplatii primare şi de revizie, revizii tumorale.

INFORMATII ADITIONALE

PREZENTAREA LA MEDIC
SI DIAGNOSTICUL

Stabilirea diagnosticului presupune a vă prezenta cu toate documentele medicale, spre a nu se relua inutil investigaţiile şi a nu se omite situaţii importante

– Relatarea istoricului bolii: când a apărut durerea, circumstanţele de apariţie (cu sau fară traumatism), evoluţia simptomatologiei (durerile s-au accentuat în ultima vreme?), medicamentele luate (analgezice, antiinflamatorii);

– Examen fizic făcut de medicul ortoped: constă in examinarea complectă calificată clinic a problemei de sănătate (a genunchiului, şoldului, testarea sensibilităţii, a mobilităţii etc.)

– Teste imagistice:radiografia se efectuează de rutină şi se efectuează din două incidenţe: faţă şi profil. Se pot efectua explorari specifice: în poziţii fortaţe, în încărcare, sub administrarea substanţelor de contrast. 

PREGATIREA
PRE-OPERATORIE

În funcţie de vârstă şi afecţiuni colaterale, va fi nevoie să facem teste suplimentare celor expuse mai sus. Nu mâncaţi şi nu beţi nimic (nici măcar apă) cu minimum 8 ore înainte de intervenţie. Aceasta înseamnă să nu consumăm nimic după miezul nopţii premergătoare operaţiei.

În plus faţă de aceste proceduri standard, în cazul intervenţiilor chirurgicale care presupun instalarea unei proteze, pacienţii sunt sfătuiţi să:

  • scadă în greutate, în cazul în care numărul mare de kilograme produce un stres suplimentar protezei; dar nu vor ţine cura de slabire cu 1 lună preoperator spre a nu scădea imunitatea

îşi rezolve problemele dentare, de infecţii cronice de pildă infecţiile urinare – deşi infecţia nu este o complicaţie frecventă a artroplastiei de şold sau genunchi, ea poate apărea dacă bacteriile pătrund în circulaţie; una din „porţile de intrare” des întâlnite este reprezentată de procedurile stomatologice, din acest motiv este indicat ca problemele dentare să fie rezolvate înainte de operaţie

Cu ce te pot ajuta?

Lasa-mi un mesaj mai jos completand campurile atasate sau contacteaza-ma la numarul meu personal in cazul in care doresti o consultatie!

Sau acceseaza pagina de contact